Обладнання для сиру в домашніх умовах
Грамотно підібране обладнання – це запорука Вашого успіху в сыроделии!
З ним процес приготування сиру буде приносити радість і задоволення.
І найголовніше – потрібний результат! Це смачний і якісний продукт.
Представляємо Вам «Стартові набори», з якого починається шлях домашнього сировара.
Це необхідний мінімум, щоб якісно і з комфортом робити вдома сир або сир на постійній основі.
Ця збірка – результат практичного досвіду.
Формы для сыра В них делают качотту, вырупаевский сыр, камамбер, сыр с синей плесенью и многие другие. Они разного диаметра и формы, тут выбор больше зависит от ваших вкусовых и эстетических предпочтений.
Опять же рекомендуем брать по 2 формы каждого размера.
Из 10 литров молока — выход 1 кг сыра. Это 2 больших формы, заполненных готовым продуктом наполовину.
Форма в комплекте с поршнем для прессования твердых сыров. Размерами на выход готового сыра весом 2 кг и 1 кг, форма головки - шарообразная.
Дренажний килимок. Незамінна річ. На ньому стікає сироватка з сиру, його кладуть у контейнер для дозрівання. Легко миється під проточною водою і щіткою. Загалом, 2-3 штуки завжди повинні бути під рукою
Термометр для молока. Так, можна намагатися використати побутовий термометр для вулиці, дитячий для ванни або щось подібне. Але це не тільки дуже незручно, але і із-за неточності вимірювань взагалі може призвести до того, що ви просто переведете даремно продукти і ніякого сиру не вийде.
Термометр потрібен при приготуванні практично всіх сирів : камамбера, моцарели і будь-якого іншого. Закваски і ферменти вносяться при строго певній температурі.
Так і в пастеризації молока без термометра нікуди. Тому, спеціальний сироробний термометр для молока на довгій ніжці – просто обов'язковий предмет на кухні сировара.