Визначення кислотності молока - Лакмусовими смужки РН від 1 до 14 (тестери РН)
Лакмусовими індикаторні смужки призначені для швидкого визначення рівня pH (рівня кислотн-лужного балансу) молока та інших рідин.
При закупівлі або в процесі обробки виникає необхідність експрес-контролю показників молока.
На упаковці міститься кольорова таблиця відповідностей – необхідно просто занурити смужку в молоко і потім порівняти її колір з таблицею.
Для сироваріння, що бажає отримувати стабільний результат на різних партіях молока – просто незамінна річ!
Адже загальновідомий той факт, що кислотність молока навіть від одного виробника може змінюватися від партії до партії. Що, відповідно, може спричинити зміна дозування компонентів сиру, а також коригування технологічного ланцюжка.
Індикаторні смужки являють собою невеликі листочки паперу, просоченої спеціальним лакмусовим розчином. При зануренні в молоко (або іншу рідину) лакмусовий розчин вступає в хімічну реакцію і в підсумку набуває колір, який характерний для того чи іншого рівня кислотності (рівня pH).
Використання лакмусових індикаторних полоскок для визначення ph:
-
Візьміть з пачки одну індикаторну смужку, опустіть її в молоко (або іншу потрібну вам рідина) на 1-2 секунди. Смужка повинна повністю намокнути;
-
Почекайте приблизно 15 секунд. Смужка буде змінювати колір;
-
Порівняйте отриманий колір з колірної таблиці, яка наведена на упаковці з смужками. Одержаний результат (в цифрах) і буде pH-рівнем кислотності вашого молока.
Характеристики:
-
крок (точність) вимірювання pH – 1 одиниця;
-
кількість смужок в упаковці – 80 штук;
-
діапазон вимірювання рівнів кислотно-лужного балансу pH – від 1 до 14;
-
країна виробництва – Китай.
Шкала від 1 до 14:
1 - 3 вказує дуже кислу середу
4 - 6 вказує кисле середовище
Оптимальний рівень РН для моцарелли - 5 поділка на шкалі
7 - вказує нейтральне середовище
8 - 11 вказує лужну середу
12 - 14 вказує на дуже високий рівень лужності
PH 1-14 кольорова діаграма в кожному пакеті
Одним з найважливіших показників молока є його кислотність. Свіжо видоєне молоко має показник кислотності 16-18 °Т, що відповідає показнику рН 6,75-6,6. Величина рН змінюється в процесі розведення або концентрування молока, його термічної обробки
Залежність якості молока від рівня рН
Характеристика молока |
Рівень рН |
Молоко від корів з захворюванням вимені |
>6,8 |
Нормальне свіже молоко |
6,6-6,8 |
Молоко, яке починає скисати |
6,3 |
Згортання молока при нагріванні |
5,7 |
Згортання з утворенням густих згустків |
5,3-5,5 |
Інформація для замовлення
- Ціна: 67 ₴