pH-метр має заводське калібрування й уже готовий до застосування.
ПАРАМЕТРЫ PH-МЕТРА:
Робочий діапазон pH: 0 –14
Температура довкілля 0-50 °C
Автоматична компенсація температури ATC (від 0 до 50 °C)
Ділення 0,1pH
Похибка приладу ± 0,1pH
Калібрування за 1 точкою за допомогою калібрувального викрутки (в комплекті)
Живлення: батарейки таблетки типу AG-13 (у приладі)
Тривалість роботи приблизно 250 годин
Розміри 151*30*20 мм
Маса 50 грамів
КОМПЛЕКТАЦІЯ PH МЕТРА
pH-метр
Викрутка для калібрування
Концентрат порошку калібрування приладу
Інструкція
Пластиковий бокс
Інструкція із застосування pH-метра
1. Зніміть ковпачок.
2.Перед початком використання промийте електрод дистильованою водою.
3. ВимкнітьpH-метр, перевівши вимикач у положення "ON"
4.Опустіть електрод pH-метрав ємність розчином.
5. Акуратно помішайте, зачекайте, поки показання стабілізуються, тепер можна зчитувати результат
6.Після закінчення роботи вимкніть pH-метр, ополосните електрод
дистильованою водою та закрийте ковпачком із ваттям, змоченим калібрувальним розчином 4.00
Що таке РН?
РН — це абревіатура от «potential of hydrogen», що означає потенціал водню, , який визначається як кількісне зі ставлення у воді таких іонів, як Н+ і ВВ — і відбиває ступінь лужності або кислотності ґрунту. Стандартні значення рН визначаються шкалою від 0 до 14, водночас значення можуть бути перевищені. Показники pH на рівні 7 означають, що ґрунт нейтральний. Чим більша ця цифра рН, тим вища лугість середовища. Якщо pH нижче ніж 7 — вища кислотність
Внимание!
Не допускайте пересихання електрода
Не храните электрод в
Дистильованій воді
Періодично знову калібруйте ваш pH-метр
При зануренні pH електрода в дистильовану воду раствор КСl з електрода переходить у воду, і, навпаки, вода переходить у електрод.
Тому не можна зберігати електрод pH метра в дистильованій воді!
Тому рекомендується зберігати електрод pH-метра в розчині KCl.
При його без нього можна скористатися будь-якою іншою ступною сіллю, наприклад NaCl (звичайна пишева сіль).
Для цього необхідно приготувати розчин для зберігання pH електрода за такою схемою:
1.Фільтуємо водопровідну воду будь-яким механічним фільтром;
2. Додаємо до кипіння;
3. Додаємо сіль у розрахунку 6 грамів на 1 л води;
4. Поліпшений розчин для зручності наливаємо безпосередньо в ковпачок pH-метра.В такому стані pH-метр може зберігатися довгий час. Для його використання необхідно:
5. Відкриваємо кришку електрода, виливаємо
з неї солону воду;
6.Промиваємо електрод від солі в проточній воді;
7.Електрод готовий — провідуємо вимірювання;
8. Керуємо електрод назад на зберігання, наливши в його кришку нову порцію раніше
приготованого розчину для зберігання із солі
Інформація для замовлення
- Ціна: 260 ₴