рН-метр має заводське калібрування і вже готовий до застосування.
ПАРАМЕТРИ PH-МЕТРА:
Робочий діапазон рн: 0 -14
Температура навколишнього середовища 0-50°C
Автоматична компенсація температури ATC (від 0 до 50°C)
Ділення 0,1 pH
Похибка приладу ± 0,1 pH
Калібрування по 1 точці з допомогою калібрувальної викрутки (в комплекті)
Харчування: батарейки таблетки типу AG-13 (у приладі)
Тривалість роботи близько 250 годин
Розміри 151* 30 *20 мм
Маса 50 грам
КОМПЛЕКТАЦІЯ PH МЕТРА
pH-метр
Викрутка для калібрування
Концентрат порошку калібрування приладу
Інструкція
Пластиковий бокс
Інструкція по застосуванню PH-метра
1.Зніміть ковпачок.
2.Перед початком використання обполосніть електрод дистильованою водою.
3.ВключитерН-метр, перевівши перемикач в положення "ON"
4.Опустіть електрод рн-метрав ємність розчином.
5.Акуратно перемішайте, почекайте, поки показання стабілізуються, тепер можна зчитувати результат
6.Після закінчення роботи вимкніть pH-метр, обполосніть електрод
дистильованою водою та закрити ковпачком з ваткою, змоченою калібрувальним розчином 4.00
Що таке РН?
РН –це абревіатура від «potential of hydrogen», що означає потенціал водню, який визначається як кількісне зі ставлення у воді таких іонів, як Н+ та ОН –, і відображає ступінь лужності або кислотності грунту. Стандартні значення рН визначені шкалою від 0 до 14, при цьому значення можуть бути перевищені. Показники рН на рівні 7 означають, що нейтральні грунту. Чим більше цієї цифри рН, тим вище лужність середовища. Якщо рН нижче 7 –вище кислотність
Увага!
Не допускайте пересихання електрода
Не зберігайте електрод
Дистильованій воді
Періодично знову калібруйте ваш pH-метр
При зануренні pH електрода в дистильовану воду розчин КСl з електрода переходить в воду, і, навпаки, вода переходить в електрод.
Тому не можна зберігати електрод рн - метра в дистильованій воді !
Тому рекомендується зберігати електрод рн-метра в розчині KCl.
При його відсутності можна скористатися будь-якою іншою оступной сіллю, наприклад NaCl (звичайна харчова сіль).
Для цього необхідно приготувати розчин для зберігання pH електрода за наступною схемою :
1.Фільтруємо водопровідну воду будь-яким механічним фільтром;
2.Доводимо до кипіння;
3.Додаємо сіль із розрахунку 6 грам на 1 л води;
4.Отриманий розчин для зручності наливаємо безпосередньо в ковпачок pH-метра.В такому стані pH-метр може зберігатися тривалий час. Для його використання необхідно :
5.Відкриваємо кришку електрода, виливаємо
з неї солону воду;
6.Промиваємо електрод від солі в проточній воді;
7.Електрод готовий -проводимо вимірювання;
8.Відправляємо електрод назад на зберігання, налив у його кришку нову порцію раніше
приготовленого розчину для зберігання солі
Інформація для замовлення
- Ціна: 311 грн